5 rodzajów żywności, które potęgują spalanie tłuszczu


1 Owsianka

Jest łatwa do przyrządzenia. Jej właściwości spalania tłuszczu są powodowane dużą zawartością błonnika. Uważaj jednak na typ owsianki jaki kupujesz, do niektórych ładuje się masę cukru.
Oatmeal Macros
1 kubek (zagotowany):
  • Kalorie: 111
  • Tłuszcz: 2g
  • Węglowodany: 19g
  • Białko: 5g

2 Pierś z kurczaka



Pierś z kurczaka, ale nie w panierce w postaci kotletu od twojej mamy. Mówię o chudej piersi przyrządzonej na teflonie lub z odrobiną oliwy. Czysta postać białka .
Chicken Breast Macros
Jedna średnia pierś:
  • Kalorie: 142
  • Tłuszcz: 3.1g
  • Węgle: 0g
  • Białko: 26.7g

3 Białka jaj

Największa ilość białka w jak najmniejszej jednostce kalorycznej.
Egg Whites Macros
W 3 białkach jaja:
  • Kalorie: 34
  • Tłuszcz: 0g
  • Węglowodany: 0g
  • Białko: 7g

4 Brązowy ryż

Wysokowartościowy pakiet wartości odżywczych i błonnika - w postaci wolno-wchłanialnych węglowodanów. .
Brown Rice Macros
W 1/2 szklanki:
  • Calorie: 109
  • Fat: 0g
  • Węglowodany: 23g
  • Białko: 2g

5 Rybi olej

Omega 3 i Omega 6 to podstawy kulturystyki. Podkręcają twój metabolizm, powodują, że szybciej palisz tłuszcz. Posiadają też silne własności antykataboliczne i regulują gospodarkę tłuszczową w twoim organizmie. Potrzebujesz coś więcej, aby wprowadzić je do diety?
Fish Oil Macros
Jedna łyżeczka:
  • Kalorie: 113
  • Tłuszcz: 12g
  • Węglowodany: 0g
  • Białko: 0g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Suplementacja w trakcie treningu?

Posiłki przed – i potreningowe nikogo nie dziwią, jednak niedawno pojawił się także nowy trend. Jest nim picie napoju izotonicznego w trakc...